niedziela, 11 września 2016

Jagodzianka

 JAGODZIANKA

(przepis na okrągłą foremkę o średnicy 14cm)

  • 2xłyżka mąki jaglanej/kukurydzianej/owsianej/gryczanej

  • 20 g odżywki białkowej(u mnie smak biała czekolada biszkopt) 

  • 2 żółtka

  • 2 białka

  • ew.łyżka jogurtu naturalnego



 Do mąki dodaję odżywkę białkową, żółtka i mieszam. Gdy masa jest zbyt gęsta dodaję łyżkę jogurtu naturalnego. Na koniec dodaję ubite białka i delikatnie łączę. Ok.3/4 masy wlewam do okrągłej foremki. Następnie wrzucam garść jagód i wlewam resztę ciasta. Piekę ok.30min/200*

 Wartości odżywcze:

313 kcal
B 36g T 8,1g W 18,11g


1 komentarz: