SZARLOTKA JAGLANA
(przepis na jedną porcję,15x15)
- 50g suchej kaszy
- jajko
- 10g odżywki białkowej o smaku białą czekolada-biszkopt
- małe jabłko
- cynamon
Kaszę rozgotowuję w wodzie. Następnie blenduję ją z żółtkiem i odżywką. Na koniec dodaję ubite białko i delikatnie mieszam. Jabłko ścieram na tarce i łączę z cynamonem. Połowę masy wlewam do naczynka. ukłądam starte jabłko i przykrywam resztą masy. Piekę ok.1 h/ 180*. Szarlota dość szybko się rumieni więc radzę przykryć ją wtedy folią aluminiową :)
Chciałabym wkrótce zrobić taką szarlotke! :) pozdrawiam nathaliecooks
OdpowiedzUsuńnataliakupczak.blogspot.com
Chciałabym wkrótce zrobić taką szarlotke! :) pozdrawiam nathaliecooks
OdpowiedzUsuńnataliakupczak.blogspot.com
A można zamiast tej kaszy użyć np kuskus?
OdpowiedzUsuńooj nie wiem czy wyjdzie:(
Usuń