niedziela, 29 maja 2016

SZARLOTKA JAGLANA

 SZARLOTKA JAGLANA
(przepis na jedną porcję,15x15)
  • 50g suchej kaszy
  • jajko
  • 10g odżywki białkowej o smaku białą czekolada-biszkopt
  • małe jabłko
  • cynamon


 Kaszę rozgotowuję w wodzie. Następnie blenduję ją z żółtkiem i odżywką. Na koniec dodaję ubite białko i delikatnie mieszam. Jabłko ścieram na tarce i łączę z cynamonem. Połowę masy wlewam do naczynka. ukłądam starte jabłko i przykrywam resztą masy. Piekę ok.1 h/ 180*. Szarlota dość szybko się rumieni więc radzę przykryć ją  wtedy folią aluminiową :)

 Wartości odżywcze:
321 kcal
B 19,8g T 7,2g W 46,5g





4 komentarze:

  1. Chciałabym wkrótce zrobić taką szarlotke! :) pozdrawiam nathaliecooks
    nataliakupczak.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Chciałabym wkrótce zrobić taką szarlotke! :) pozdrawiam nathaliecooks
    nataliakupczak.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. A można zamiast tej kaszy użyć np kuskus?

    OdpowiedzUsuń