To ciacho podbiło moje serce już jakiś czas temu!
Idealnie komponuje się z dodatkiem masła orzechowego i owoców...
CHLEBEK BANANOWY(przepis na jedną porcję, 15x15)
- pół bardzo dojrzałego banana-ok.50g
- 30g mąki jaglanej
- dwa jajka
- cynamon
- kilka kropel aromatu waniliowego
Do dwóch łyżek mąki dodaję cynamon, 2 żółtka,zblendowanego banana oraz kilka kropel aromatu waniliowego. Gdy masa jest zbyt gęsta można dodać łyżkę jogurtu naturalnego. Na koniec dodaję dwa ubite białka i delikatnie mieszam. Piekę ok.30 min/200*
Wartości odżywcze:
297kcal
B 16,7g W 34 g T 11,5g
Uwielbiam go tak bardzo że postanowiłam podzielić się jego smakiem z rodzinką!
Tak powstał bananowiec w większej blaszce.
CHLEBEK BANANOWY
(przepis na keksówkę)
- 2,5 dojrzałych bananów-ok.125g
- szklanka mąki jaglanej
- 3 jajka
- cynamon
- aromat waniliowy
Wartości odżywcze
845kcal
B 36 g W 131,9 g T 20,7 g
Pieczcie i zajadajcie :)!
W Twoim wykonaniu wspaniale się prezentuje👌😍, ślinka cieknie😋. Można dodać inną mąkę, żeby wyszedł taki sam(jeśli tak, to polecasz jakąś)? Twoje przepisy💖✌💖
OdpowiedzUsuńJasne, że tak! Kokosowa jest kłopotliwa, więc trzeba z nią kombinować. Żytnia i z cieciorki jest dość ciężka, ale kukurydziana jest jak piórko więc ją polecam :)!
UsuńJaka dlugość keksówki?
OdpowiedzUsuńMuszę jak najszybciej wypróbować ten przepis ♥♥
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie :) http://mojegottowanie.blogspot.com./
Świetny przepis :) Codziennie zaglądam do Ciebie na IG a teraz wszystkie rewelacyjne przepisy będe miała tutaj :) Blog możesz dodać na www.durszlak.pl ;)
OdpowiedzUsuń